Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Sari Parviainen
klassinen homeopaatti
PCH (Practitioner of Classical Homœopathy)

 

 
Mitä homeopatia on?

Homeopatia on yli 200 vuotta vanha, täydentävä hoitomuoto, jossa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena ei vain yksittäisiä oireita. Hoitomuodon isä on saksalainen lääkäri ja kemisti Samuel Hahnemann (1755-1843).

Homeopatialla voidaan ylläpitää terveyttä ja hoitaa sekä akuutteja että kroonisia sairauksia. Hoito on yksilöllistä, joten samannimistä sairautta potevat voivat saada täysin eri valmisteen. Homeopaatille taudin nimi ei ole tärkeä vaan oireiden kokonaisuus.

Homeopatia toimii monessa Euroopan maassa (mm. Saksa, Ranska, Englanti) läheisessä yhteistyössä perinteisen lääketieteen rinnalla. Sveitsissä homeopatia on osa virallista terveydenhuoltoa.

Homeopaatin vastaanotolla

Homeopaatti kartoittaa haastattelun avulla asiakkaan oirekuvan, persoonan ja elämäntilanteen. Tarkan haastattelun kautta löydetään kullekin asiakkaalle oikea homeopaattinen valmiste. Ensimmäinen käynti kestää noin 1,5 h. Seurantakäynnit ovat usein lyhyempiä.

Homeopaattiset valmisteet

Homeopaattisessa hoidossa käytetään homeopaattisia valmisteita.  Valmisteissa käytettävät aineet ovat peräisin kasveista, mineraaleista ja eläimistä. Suomen lääkelain mukaan homeopaattiset valmisteet ovat luokiteltu lääkkeiksi.

 

Similia Similibus Curentur
(=kaltainen parannetaan kaltaisella)

Samuel Hahmemann